Friday, March 13, 2015

Bagværk

Wienerbrød


Wienerbrød er interessant. Selv om det hedder wienerbrød på dansk, i Wien, det hedder "Kopenhagener Gebäk" eller "Dänischer Plunder". Legenden er, at bagere gik i strejke i 1850. Bageri ejere hyret udenlandske bagere. De fleste var fra Østrig. "Plundergebäck" er en østrigsk bagværk. Det blev meget populært. Nä str
ejken sluttede, var det stadig populært. Danske bagere begyndte at lave dem også. De ændrede opskriften. De tilføjede mere æg og fedt. Det er hvorfor wienerbrød er "wien"erbrød.

Kartofflkage


Kartofflkage er et bagværk, der ligner en kartoffel. Det blev først gjort i 1990. Der er ingen kartoffler i det. Det har marcipan på den drysses med kakao.

Gåsebryst


Gåsebryst er en flødeskum kage. Man laver dem med marmelade og vanille creme og flødeskum og marcipan. 

Æbleskiver

Man laver æbleskiver med dej i en særlig gryde. Man lavede dem med æbler år siden. Nu er der mange opskrifter.

No comments:

Post a Comment